Meny Lukk

Samspill

ANAYSE AV SAMSPILL?

Ansatte er ingen ensartet gruppe, ei heller ledere. Og samspillet dem i mellom kan fungere på et uendelig antall ulike måter.

Men det kan også være fellestrekk knyttet til slikt samspill, fellestrekk for hvordan ansatte påvirkes av ledere, og omvendt. Du kan anta at du vet hvordan samspillene fungerer i din bedrift, men vet du det med så stor sikkerhet at du vil basere deg på det i ditt strategiske HR-arbeid? Kjenner du mekanismene så godt at det vil hjelpe deg som leder til å lykkes?

LEDELSESFORM

“Transformasjonsledelse” (TL) er en veldokumentert ledelsesform som er anerkjent for å få ansatte til å yte mer, og strekke seg utover det som kan forventes av dem (“ekstrarolleadferd”). Dette er dokumentert i utallige studier over hele verden. Spørsmålet er: Kan du da regne med at det er sånn, også i din organisasjon? 

Jeg har gjort analyser av slikt samspill hvor denne sammenhengen ikke er tydelig. I mine studier viste effekten seg å kun være gjeldende for enkelte ansattgrupper. Kanskje er det også slik hos deg – at allment anerkjente modeller ikke har den allment anerkjente effekten?

DET STORE SPØRSMÅLET

Det store spørsmålet er: Bryr du deg nok, om å finne ut hvordan samspillet fungerer hos dere, til at du faktisk gjør noe konkret for å finne ut av det? 

Det som er helt sikkert, er at vi lykkes aller best som ledere når det menneskelige samspillet får bygge opp under bedriftens strategier. Det koster en innsats å finne ut av dette – men avkastningen er større!  

CORals bistår gjerne med rådgivning og analyser for å kartlegge samspillet i din bedrift. Ta kontakt for en uforpliktende prat eller et tilbud. 

 

Blir du engasjert av det du leser? Vær med på å spre engasjementet på dine sosiale medier!

Legg igjen en kommentar

Bli med i dialogen!

Registrer deg og logg inn
- Du kan enkelt gjøre det med din sosiale ID

KLIKK HER?